sport

Brown želi još pet godina s Alonsom

McLarenov izvršni direktor Zak Brown vjeruje da njegova momčad ima šanse zadržati Fernanda Alonsa ukoliko Španjolac dobije kompetitivan bolid.

Brown više-manje ističe očito, ali čak i ako McLaren Honda uspije preokrenuti situaciju, to bi možda bilo malo prekasno za ostanak dvostrukog svjetskog prvaka. Međutim, Brown kaže kako neće dvoumiti ako dobije priliku i odmah će Alonsu ponuditi petogodišnji ugovor.

“On je motiviran i spreman. Ima ispred sebe još pet godina ako to želi,” rekao je Brown za španjolsku Marcu.

“Izuzetno želim da on ostane i mislim da će ostati ako mu damo bolid.”

Nakon tri godine muke za momčad iz Wokinga, Alonso očito dostiče točku u kojoj bi mogao puknuti. Ranije je iznosio nade, a sada njegova frustracija i razočaranje postaju očiti.

“Nitko ne želi pobijediti više od Fernanda. Ali ponaša se besprijekorno. Rekao je što osjeća jer činjenice su činjenice i on je najbolji vozač na svijetu,” dodao je Amerikanac.

Međutim, još pet godina u McLarenu su nemoguće ako je vjerovati Alonsovom dugogodišnjem prijatelju i bivšem vozaču Formule 1, Marku Webberu. Australac smatra da je moguće da Alonso odluči napustiti McLaren Hondu u sred sezone.

“Možda Fernando neće biti tu cijelu godinu. Možda će Stoffel imati drugog momčadskog kolegu u jednom trenutku. Fernando možda ne odradi cijelu godinu, nikad ne znate. Prokleto je frustriran. Ne želi završiti čak sedmi ili šesti. Fernando je mentalno daleko od onoga gdje želi biti. To nije kao Stoffelu. Njemu su možda bodovi dragi. Fernando nije zainteresiran za bodove, on se želi boriti za postolja,” smatra Webber.

Izvor: GP1.hr