sport

Button: Ne možete uspoređivati Hamiltona s legendama Formule 1

Bivši vozač Formule 1 i svjetski prvak iz 2009. Jenson Button rekao je kako se ne može uspoređivati aktualnog prvaka Lewisa Hamiltona s ostalim legendama i ikonama Formule 1, ponajviše zbog Mercedesove dominacije u ovoj turbo-hibridnoj eri.

Hamilton je svoju prvu titulu osvojio 2008. u McLarenu. Potom je 2009. Button bio prvak u Brawnu nakon čega je 2010 momčad kupio Mercedes. Iste sezone njih dvojica postaju momčadske kolege u McLarenu sve do kraja 2012. i Hamiltonovog odlaska u Mercedes. Onda 2014. počinje Mercedesova dominacija u kojoj je Hamilton osvojio četiri naslova prvaka i mnogo pobjeda pri čemu se po broju pobjeda približio rekorderu Michaelu Schumacheru. Ipak, Button misli kako se ova dominacija ne može uspoređivati s prethodnim.

“On je vrlo dobar. Tri godine smo bili momčadske kolege i iz prve ruke znam koliko je dobar. Razina talenta koji posjeduje je nevjerojatna. Radi odličan posao, sve što momčad zatraži on i uradi, no ne možete uspoređivati vozače iz različitih razdoblja. Okolnosti su drukčije, a i sport se mijenjao kako su godine prolazile. Uz to, Lewis je u momčadi koja dominira Formulom 1.”

“Uživao sam gledajući utrke ove sezone. Ferrari i Red Bull su imali svoje šanse za pobjedu, no gledajući sezonu u cjelini Mercedes je bio vrlo dominantan,” izjavio je Jenson.

Od mladih nada ovog sporta istaknuo je Maxa Verstappena. Po njemu, on ima mogućnost postati vozač kojeg je sport ikad vidio.

“Mislim da je on najbrži vozač kojeg sam vidio u bolidu Formule 1, zaista tako mislim. Prošle sezone je radio greške, što je za očekivati od mladog vozača, no sada radi odličan posao. Stvarno mislim da je vrlo poseban,” dodao je Button.

Izvor: GP1.hr