sport

Button: Ovo je moja posljednja utrka

Još od potvrde da će se povući iz Formule 1 nakon ove sezone kako bi ustupio mjesto Stoffelu Vandoorneu, Jenson Button inzistirao je na tome da ne odlazi zauvijek te da bi se mogao vratiti 2018. godine. Međutim, na press konferenciji za VN Abu Dhabija je Britanac izjavio kako bi ovo vjerojatno mogla biti njegova zadnja utrka u vrhu motosporta.

Button će iduće godine biti razvojni vozač i ambasador McLaren Honde, ali još je ranije potvrđeno kako ima ugovor za 2018. ukoliko obje strane budu zainteresirane za suradnju. Britanac je objasnio trenutna razmišljanja o toj situaciji.

“Idem u ovaj vikend s razmišljanjem da će ovo biti moja posljednja utrka, to je najbolji način razmišljanja trenutno. Iza ovoga, više se ne želim utrkivati u Formuli 1. To je ideja. Mislim o ovome kao o svojoj zadnjoj utrci i vjerojatno svi ostali tako misle,” rekao je Button i nastavio.

“Dolazim na ovu utrku misleći da mi je posljednja. Ne želim ići s razmišljanjem kao da nije, a zapravo je zadnja utrka. Istina je da imam ugovor za 2018., ali trenutno se ne želim utrkivati 2018. Cijela ideja ugovora je da u periodu od tri mjeseca, ako shvatim da sam pogriješio ili ako budem razmišljao o budućnosti, shvatim da trebam F1 natrag u svom životu. Ali trenutno to nije slučaj. Time ovo je moja posljednja utrka. Tako trenutno razmišljam o ovome, ali tko zna hoće li se to promijeniti za šest ili osam mjeseci ili za godinu dana.”

Button sigurno neće otići iz sporta razočaran. U svojoj 17 godina dugoj karijeri uzeo je 15 pobjeda, 50 postolja te vozački naslov 2009. godine.

“Bilo je dugo putovanje od mojih osam godina do sada. Utrkivao sam se i sve prije Formule 1 je bilo samo u svrhu dolaska ovdje. Došao sam u Formulu 1 sa snovima i težnjama da budem netko i da jednog dana napustim sport s puno uspomena.”

“To sam i dobio od 17 godina utrkivanja u Formuli 1. Puno uspomena, uspomena koje mijenjaju život. Otići odavde s naslovom prvaka je poseban osjećaj. Utrkivao sam se za dvije momčadi koje sam sanjao kao klinac – Williams i McLaren, a osvojio sam prvenstvo s privatnom momčadi. Toliko je uspomena da ih ne mogu sve niti ispričati. Definitivno ću otići iz Formule 1 sretan s onim što sam ostvario i sa spoznajom da moj život počinje sada,” dodao je Button.

Izvor: GP1.hr