sport

Button: Suzuka ne odgovara McLarenu

Jenson Button smatra da je Suzuka jedna od najgorih staza u kalendaru Formule 1 za McLaren, ponajviše zbog brzih zavoja i nekoliko pravaca.

Button je kvalifikacije za VN Japana završio već u prvoj rundi, a njegov momčadski kolega, Fernando Alonso, uspio se kvalificirati na 15. mjesto.

“Tako bolid ide ovdje. Svaki zavoj, srednje brz, brzi, promjene smjerova, dugi 17. zavoj. Sve su to negativnosti za nas. To nikad neće biti dobra staza za nas. Ima duge pravce s velikim kočnim zonama i spore zavoje. Mi smo na tome dobri, ali ne i u zavojima s velikim brzinama. Težak vikend, možda nešto lošiji od očekivanog, ali moramo priznati da nismo jako brzi. Čak sam i dosta zadovoljan sa svojim performansama u usporedbi s momčadskim kolegom,” rekao je Button.

Alonso, koji je na prošlogodišnjoj VN Japana usporedio Hondin motor s onim GP2 serije, rekao je da je ostao iznenađen kada je shvatio da se kvalificirao niže nego 2015.

“Nismo zadovoljni s performansama danas. Nismo bili dobri onoliko koliko smo se nadali, posebno ovdje gdje je domaća utrka za Hondu. Cijeli vikend se mučimo s pronalaskom balansa i ne možemo pronaći brzinu u bolidu. Nakon nekoliko utrka u kojima smo se navikli biti u Q3 i boriti se za bodove, ovo izgleda kao korak unatrag. Moramo analizirati zašto nismo bili dobri. Izgleda kao da se performanse bolida mijenjaju od staze do staze, a ova nam vjerojatno ne odgovara i moramo otkriti zašto,” rekao je Alonso.

Izvor: GP1.hr