sport

Čeka se službena potvrda: Stefano Domenicali postaje novi CEO Formule 1

Kako prenose svjetski mediji, Stefano Domenicali trebao bi u skoroj budućnosti postati novi CEO Formule 1. Bivši šef Ferrarijeve momčadi na tom bi mjestu naslijedio Chasea Careyja.

Krugovima bliskim Formuli 1, tijekom noći s utorka na srijedu proširila se važna vijest. Nije još službeno potvrđeno i završne dogovore tek treba obaviti, no portal Motorsport.com piše kako je dobio potvrdu da će Stefano Domenicali biti novi CEO Formule 1 te da su istu obavijest već dobili svi timovi Formule 1.

Promjena na mjestu čelnog operativca Formule 1 trebala bi se dogoditi prije početka sljedeće sezone, a dosadašnji CEO Chase Carey navodno bi ostao u Formuli 1, ali na nekoj drugoj poziciji.

Domenicali je dobro poznat ljudima koji prate Formulu 1, budući da je bio šef Ferrarijeve momčadi od 2008. do 2014. godine. Bio je u momčadi i ranije, još od 1998. i obnašao dužnost sportskog direktora. Po odlasku iz Ferrarija, radio je za Audi i Lamborghini, a ima i funkciju u FIA-i. Predsjednik je komisije za bolide jednosjede.

Zanimljivo, Domenicali bi postao treći bivši “Ferrarijevac” na ovako istaknutim funkcijama i pridružit će se bivšim kolegama. Ross Brawn sportski je direktor Formule 1, a Jean Todt predsjednik FIA-e, iako je najavio da će napustiti tu funkciju kad mu istekne mandat na kraju sljedeće godine.

Chase Carey bio je CEO Formule 1 od siječnja 2017., nakon što je Liberty Media preuzela vođenje natjecanja od Bernieja Ecclestonea.

Izvor: GP1.hr