sport

Chester: Velike nadogradnje će dodatno unaprijediti Lotus

Romain Grosjean, Lotus media

Lotusov tehnički direktor Nick Chester očekuje da će zahvaljujući velikim nadogradnjama na E22 momčad dodatno napredovati na VN Španjolske idućeg vikenda. Napredovali su i na VN Kine gdje je Romain Grosjean prvi puta ove sezone ušao u Q3 te u utrci bio unutar prvih 10 prije nego ga je problem s mjenjačkom kutijom udaljio iz utrke.

“Poboljšali smo mapiranje motora. Bolid je bio lakši za voziti zbog bolje isporuke okretnog momenta. Performanse u utrci su također bile bolje, bili smo ispred Toro Rossa i McLarena u Kini. Od Australije smo smanjili zaostatak za timovima ispred nas.”

Chester predviđa Lotusov napredak i u Španjolskoj gdje će E22 biti predvidljiviji za njihove vozače, Romaina Grosjeana i Pastora Maldonada.

“Imamo još promjena na mapiranju motora koje bi nam trebale pomoći. Tu je i novo hlađenje te promjene na karoseriji – prilično velika nadogradnja, osim toga imat ćemo poboljšano stražnje krilo i razne ostale dodatke. U Kini smo od Renaulta dobili više snage pa se tome nadamo i u Barceloni, što će učiniti ogromnu razliku. Puno je aerodinamičkih dodataka kako bi bolid učinili predvidljivijim za vozače. Želimo više raditi i oko temperature guma jer je zadnja generacija Pirellijevih proizvoda jako teška za održavanje u optimalnom radnom području. S druge strane, kočenje je sada mnogo bolje. Napravili smo neka poboljšanja po pitanju vozačevog kontroliranja kočnica i upravljanja pogonskom jedinicom tijekom kočenja.”

Izvor: GP1.hr