Vijesti

Chevrolet predstavlja nove izvedbe MyLink sustava

Chevroletov napredni MyLink radio europskim je kupcima po prvi puta predstavljen u ljeto prošle godine te je u međuvremenu, zahvaljujući svojoj inovativnoj tehnologiji i lakoći korištenja, stekao veliki broj poklonika. Ove jeseni Chevrolet predstavlja dvije nove verzije sustava koje se odlikuju još većim brojem mogućnosti te su stoga još privlačnije korisnicima.

“Naša tehnologija Chevrolet MyLink vozačima omogućava povezanost čak i kada su pokretu. U usporedbi s brojnim ostalim sustavima koji se nalaze na tržištu čini to na način koji je intuitivan i jednostavan za upotrebu, pri čemu vozačeve ruke ostaju na upravljaču, a pogled ostaje usmjeren na cestu”, izjavio je dr. Thomas Sedran, predsjednik i izvršni direktor Chevrolet Europe. “Naši napredni radijski sustavi besprijekorno se spajaju sa “smartphone” uređajima naših korisnika te su osmišljeni upravo kako bi zadovoljili njihove specifične potrebe”, dodao je Sedran.

Salon automobila u Frankfurtu Chevroletu će poslužiti za predstavljanje nove verzije MyLink radija koji dolazi s poboljšanim mogućnostima. Na zaslonu od 7 inča naći će se unaprijeđeni izbornik s ikonama. Osim sustava za prepoznavanje glasa, MyLink sada nudi i text-to-speech opciju koja vozaču omogućava preslušavanje tekstualnih poruka sa njegovog telefona*. Kamera za vožnju unatrag daje poboljšani pregled tijekom parkiranja.

Novi radio bit će dostupan kupcima najnovijih modela Chevroleta Cruze, Orlando i Camaro. Ovisno o konkretnom modelu, razini opremljenosti i određenom tržištu, u njemu se može naći i integrirani navigacijski sustav s kompletnom kartografijom Europe (mape su pohranjene na SD memorijskoj kartici).

Zahvaljujući Chevrolet MyLink tehnologiji korisnici imaju pristup različitim smartphone aplikacijama, poput BrinGo navigacije koja je dostupna kupcima osnovne izvedbe MyLink radija. BringGo se može kupiti putem iTunesa ili Google Playa, po cijeni koja počinje od 49.99 eura. Odabrane rute u tom se slučaju prikazuju u obliku 3D karte, a prikazuju se na MyLink zaslonu osjetljivom na dodir.

Zahvaljujući tome da BrinGo ima mogućnost pohranjivanja karata u samom telefonu, korisnici imaju pristup svim traženim lokacijama i turn-by-turn navođenju (pri svakom skretanju) čak i kada je signal mobilne mreže slab (nema prijenosa podataka/troškova roaminga). Opcija “promet uživo” omogućava pristup aktualnim informacijama, što znači da je vozač obaviješten o mogućim nezgodama na ruti te mogućnostima korištenja alternativnih pravaca za obilazak prometnih čepova. Ta mogućnost zahtijeva aktivnu vezu telefona s mobilnom mrežom.

Vlasnici iPhone kompatibilnih uređaja koji su temeljeni na operativnom sustavu iOS 6 mogu koristiti asistenciju aplikacije Siri te joj naložiti obavljanje niza različitih zadaća, zadržavajući pritom ruke na upravljaču, a pogled usmjeren na cestu. Na taj je način, uz glasovnu aktivaciju, moguće uspostavljati telefonske pozive prema kontaktima pohranjenim u iPhone uređaju, svirati glazbu pohranjenu u iTunesu te pristupati stavkama u kalendaru.

Kako bi se odvraćanje pažnje s vožnje svelo na najmanju moguću mjeru, Siri ima opciju Eyes Free. Ona vozaču omogućava da postigne komunikaciju sa svojim iPhoneom koristeći samo svoj glas, jer u tom slučaju zaslon uređaja, bez obzira na radnju koju pritom obavlja, stalno ostaje isključen.

Nadalje, dvije besplatne mobilne aplikacije, TuneIn i Stitcher, korisnicima omogućavaju slušanje lokalnih, međunarodnih ili internet radio postaja, ali i reprodukciju omiljenih  podcast  sadržaja izravno u njihovo Chevrolet vozilo. TuneIn tako slušatelju nudi poveznicu s mrežom od 70.000 radio postaja iz cijelog svijeta, dok mu Stitcher pruža mogućnost stvaranja vlastite, personalizirane mreže radio postaja, ali mu pritom, prosuđujući njegov glazbeni ukus, pomaže otkriti nove zanimljive postaje i emisije.

Kao što je to slučaj sa svim Chevrolet MyLink sustavima, vlasnici novih radija moći će unaprjeđivati svoje uređaje specijaliziranim aplikacijama čim one postanu dostupne. U najnovijim modelima Cruzea i Orlanda s MyLink tehnologijom, kao i u Camaru, Stitcher će se isporučivati tvornički.