sport

Domenicali: Biti će teško sustići Mercedes

By Andrija Domitrović

Stefano Domenicali; izvor: Ferrari media

Vođa momčadi Ferrarija, Stefano Domenicali, je priznao da će biti vrlo teško sustići Mercedes ako zadrže trenutni tempo.

Fernando Alonso je u Sepangu završio četvrti, iza Lewisa Hamiltona, Nice Rosberga i Sebastiana Vettela, no 30 sekundi iza pobjednika Hamiltona. Očito je da u Maranellu imaju posla. Domenicali je priznao:

“Nakon testiranja je bilo jasno da je Mercedes naprijed. Mnogi ostali su izgledali blizu, tako da nije iznenađenje vidjeti poredak kakav je bio u Australiji i Maleziji. Ako Mercedes održi ovakav tempo biti će ih vrlo teško sustići.”

Domenicali je na pitanje što treba poboljšati na njihovom F14 T odgovorio:

“Više-manje sve. Mislim da ne poboljšavate ukupnu izvedbu popravljanjem samo jednog problema, tako da moramo raditi kako bi imali učikovitiji bolid, moramo raditi kako bi imali bolji bolid i moramo raditi kako bi bolje iskoristili ravnotežu između tradicionalne i električne snage. Pitanje je vremena, ali bih rekao da sad moramo pažljivo zaključivati. Zasad je Mercedes zasigurno bio najbolji, a to je nama cilj. No prošle su tek dvije utrke, tako da se bilo kakvo rasuđivanje mora odvesti vrlo pažljivo. Samo se sjetite da su ljudi nakon prvog testa otpisivali Red Bull. Moramo biti mirni.”

Izvor: GP1.hr