Vijesti

DS 5LS R: raskoš i tehnologija u službi performansi

U povodu Pekinškog salona DS će otkriti jedinstvenu i neviđenu izvedbu modela DS 5LS: konceptno vozilo DS 5LS R. Model prožet sportskim duhom koji ističe sve prednosti modela DS 5LS,  poput snage i iznimno kvalitetnih materijala. Po uzoru na konceptna vozila DS3 Cabrio Racing i DS4 Racing, DS znanje i stručnost s DS 5LS R dolaze do izražaja više nego ikad prije. Riječ je o konceptnom automobilu koji sjedinjuje visoke performanse i raskoš pa se savršeno uklapa u duh DS.

DS 5LS ima moćan i uravnotežen obris koji ističe reljefnu prednju masku otmjena izgleda, nazvanu “DS Wings”, zajedničku svim novim DS modelima. Dajući mu očit sportski karakter, konceptno vozilo DS 5LS R naglašava zavodljive obline serijskoga modela.

Kao podsjetnik na uključivanje Marke u WRC s modelom DS3 Racing, sportski duh DS 5LS R ponajprije se očituje u njegovu 1,6-litrenom motoru s turbopunjačem, koji razvija snagu od 300 KS i  okretni moment od 400 Nm, te u podvozju spuštenom za 15 mm u odnosu na serijsku izvedbu, kao i u proširenom stražnjem tragu kotača. Opremljen je sekvencijalnim mjenjačem s komandama pri upravljaču. Njegovo podvozje, kočni sustav i ovjesi također su posebno i iznimno točno ugođeni. Naposljetku, ugradnja elemenata od karbona, poput difuzora zraka, prednjeg odbojnika te bočnog donjeg spojlera, doista su jasan znak težnje za performansama.

U unutrašnjosti DS 5LS R igra na kartu krajnje raskoši uporabom iznimnih materijala. Kabina je posve obložena kožom i alkantarom sve do armaturne ploče i upravljača. Identitet DS linije je sveprisutan jer se posvuda rabi kombinacija triju materijala (zrnasta anilinska koža, koža s oznakom DS i alkantara) čiji izgled podsjeća na narukvicu sata. Povrh toga, sjedala, armaturna ploča, gornji dio obloga vrata te središnji naslon za laktove ukrašeni su točkastim šavom crvene boje Carmin, što je tehnika koja svjedoči o znanju i stručnosti u liniji DS nadahnutoj najboljim iz francuske raskoši.

Tags: / /