Vijesti

DS 6WR

Na Pekinškom salonu (21. do 29. travnja 2014.), DS će predstaviti novi model, DS 6WR. Ovaj premium SUV izravno je nadahnut konceptnim vozilom Wild Rubis. Nasljeđe modela DS očito je u jedinstvenom i prepoznatljivom stilu s naglaskom na maštovitost i uzbuđenje, ali i iznimnu uglađenost. Snažan i iskušan spoj nastavlja DS povijest u Kini. Štoviše, nakon DS 5LS, taj prvi SUV Marke sljedeći je korak u DS razvoju u Kini i svijetu.

Poput konceptnog Wild Rubis koji ga je nagovijestio novi, premium SUV, DS 6WR odlikuje se spektakularnim i snažnim stilom, a glatke linije daju mu iznimno homogen izgled. Duga 4,55 m, široka 1,86 m i visoka 1,61 m, najnovija DS kreacija ima izniman međuosovinski razmak od 2,73 m. Maksimalno razmaknuti 19-inčni ostavljaju upečatljiv dojam i nagovješćuju stabilnost u svim situacijama.

DS 6WR raspolaže sustavom Grip Control. Ta tehnologija omogućuje optimalno prianjanje na svim vrstama podloge bez pogona na sve kotače i ograničuje potrošnju goriva i emisiju CO2. Uz DS 6WR nude se motori s tehnologijom visoke razine poput e-THP 160 i THP 200 s izravnim sekvencijalnim ubrizgavanjem koje se puni visokotlačnom pumpom i turbopunjačem tipa Twin Scroll. Opremljeni su automatskim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa.

Novi je model sljedeći korak u razvoju marke DS u Kini. Nakon DS5 u rujnu 2013. godine i DS 5LS, koji je lansiran na tržište potkraj ožujka, DS 6WR bit će treći model DS proizveden u Kini, u tvornici u Shenzhenu. DS 6WR bit će lansiran na tržište potkraj godine i to najprije u Kini. DS se tu ne namjerava zaustaviti budući da će u idućih nekoliko mjeseci biti predstavljen još jedan lokalno proizveden model.

Tags: /