Vijesti

DS5 BlueHDi 180 BVA6

S gotovo 5. 000 narudžbi od izlaska na tržište 2011. godine, DS5 potvrđuje nuđenje užitka koji se očekuje od svakodnevne vožnje iznimnog automobila. Novi DS5 BlueHDi 180 BVA6 u potpunosti je u skladu sa sloganom marke “Créative Technologie” jer ima inovativne i korisne tehnologije u službi još veće udobnosti i snage, odnosno, užitka u vožnji.

DS5 dobio je novo podvozje koji osigurava udobnost i dinamičnost. Novi amortizeri još jače upijaju neravnine. Konstruirani da ublažavaju udarce, poboljšavaju udobnost smanjujući vibracije i nude uglađeniju vožnju. Tehnologija PLV (preloaded linear valve) progresivna je tehnologija koja doprinosi kontinuiranijem i linearnijem prijenosu sila u amortizeru.

Rezultat optimiziranja dvolitrenih dizelskih motora HDi Euro5, BlueHDi 180 pruža silan užitak u vožnji zahvaljujući snazi od 133 kW i najvećem okretnom momentu od 400 Nm pri 2.000 o/min. Nov turbopunjač promjenjive geometrije, povećanje tlaka prednabijanja i tlaka izgaranja omogućili su povećanje snage modela DS5 BlueHDi 180 za 20 KS u odnosu na prethodnu generaciju. Nadalje, ovaj je novi motor opremljen ravnotežnim vratilima radi smanjenja buke i vibracija kako bi se osigurala udobnost kakva se očekuje na toj razini proizvoda.

Povrh toga, marka CITROËN preduhitrila je propise pa već danas nudi BlueHDi 180 u skladu s normom Euro 6 zahvaljujući ispušnom sustavu koji ima:

  • oksidacijski katalizator na izlazu iz motora koji uklanja ugljikovodike (HC) i ugljikov monoksid (CO) nastale izgaranjem goriva
  • modul za selektivnu katalitičku redukciju SCR (Selective Catalytic Reduction), ugrađen neposredno prije pročistača krutih čestica, koji s pomoću ubrizganog aditiva Adblue®* (urea) pretvara do 90 % dušikovih oksida (NOx) u neškodljivu vodenu paru (H2O) i dušik (N2)
  • pročistač krutih čestica s aditivom, koji je grupa PSA Peugeot Citroën premijerno predstavila 2000., za uklanjanje do 99,9 % čestica.

Riječ je o inovativnoj i jedinstvenoj konstrukciji ispušnog sustava s točno razmještenim tehnologijama: katalizator SCR ugrađen neposredno prije pročistača čestica s aditivom jedini je sustav za naknadnu obradu koji može smanjiti do 90 % emisija NOx, istodobno smanjujući emisije CO2 do 4 %. Aditiv Adblue® nalazi se u spremniku od 17 l u stražnjem dijelu vozila. Taj obujam osigurava autonomiju od 20.000 km. Punjenje je jednostavno, kroz otvor spremnika dostupan iz prtljažnika.

DS5 BlueHDi 180 opremljen je posljednjom generacijom automatskog šesterobrzinskog mjenjača. Novi mjenjač omogućuje smanjenje brzine vrtnje motora zahvaljujući promjeni prijenosnih omjera, širim su rasponom zadržane performanse pri kretanju i smanjen broja okretaja motora na velikim brzinama, što je omogućio velik okretni moment (400 Nm pri 2.000 o/min).

Mnogobrojne prednosti (veća snaga, štedljivost i briga o okolišu) motora BlueHDi 180 omogućuju modelu DS5 BlueHDi 180 BVA6 emisiju CO2 i potrošnju goriva na najboljoj razini u segmentu (114 g/km CO2 i 4,4 l/100 km).