sport

Ecclestone: Nemam želju oštetiti Formulu 1

Bivši izvršni direktor Formule 1, Bernie Ecclestone, kaže kako nema želju naštetiti ovome sportu. Ecclestoneov komentar dolazi nakon pojave glasina kako bi on mogao osnovati konkurentsko prvenstvo.

Britanac je vladao Formulom 1 čak 40 godina, a nedavno je objavljen njegov odlazak iz vrha motorsporta. Novi vlasnici su tako na mjesto izvršnog direktora postavili Chasea Careyja.

Ipak, Ecclestoneu su ponudili mjesto počasnog predsjednika, ali još uvijek nije poznato kakve će ovlasti imati. Zbog toga su se pojavile glasine kako će Ecclestone osnovati potpuno novu seriju koja će konkurirati Formuli 1. Međutim, u razgovoru za Reuters, Bernie je odbacio takve tvrdnje.

“Želim raščistiti glasine da osnivam seriju kako bih se natjecao protiv FIA Formula 1 Svjetskog prvenstva,” rekao je Ecclestone.

“Sagradio sam prvenstvo kroz prošlih 50 godina i to je nešto na što sam ponosan. Zadnja stvar koju želim je da to prvenstvo vidim oštećeno.”

Upravljačka struktura Formule 1 sada izgleda nešto drugačije. Dok je u prijašnjim godinama Ecclestone donosio sve odluke, vlast će se od sada dijeliti između Careyja, Rossa Brawna i Seana Bratchesa.

Brawn i Bratches bit će upravljački direktor svaki sa svojim poljem djelovanja. Brawn će se baviti sportskom stranom, a Bratches komercijalnom stranom posla. Ecclestone navodi kako će to biti potpuno drugačiji način od njegovog.

“Novi vlasnici kompanije će administraciju kompanije provoditi na drugačiji način nego što sam ja to radio, a to je bilo stvaranje financijskih rezultata za dioničare. To sam napravio za puno dioničara kroz nekoliko posljednjih godina pa i onda kada sam ja bio vlasnik cijele kompanije. Volio bih da imam luksuz kakav Chase ima. Nadam se da će navijači to cijeniti dok Chase želi vratiti novac u sport,” dodao je Bernie.

Izvor: GP1.hr