Vijesti

Električni Peugeot Partner furgon stigao na hrvatsko tržište

Peugeot Partner ElectricPeugeot je napravio iskorak lansiranjem 100 % električnog Partnera. S električnim Partnerom, Peugeot smanjuje emitiranje štetnih plinova u okoliš i ovisnost o fosilnim gorivima, uz jednak užitak u vožnji.

Karakteristike koje donose uspjeh novom Peugeot Partneru su jedinstven užitak u vožnji, reprezentativna modularnost, praktičnost i prtljažnik koji je među najvećima u segmentu.

Konceptni automobil Prologue, koji je imao svjetsku premijeru na salonu automobila u Hanoveru u rujnu 2012., najavio je komercijalizaciju novog električnog Partnera.

Električni Partner furgon od svibnja je stigao i na hrvatsko tržište, po cijeni od 257.500 kn s PDV-om (puna cijena bez poticaja).

Električni Partner spoj je zadnjih tehnoloških inovacija :

  • opremljen je električnim pogonom smještenim u motornom prostoru, s dva seta litij-ionskih baterija velike snage i kapaciteta 22,5 kW/h. Jedan dio baterija smješten je u dnu vozila, a drugi na stražnjem mostu. One čuvaju vozne kvalitete i dimenzije korisnog tovarnog prostora.
  • Električni Partner ima električni motor visokih performansi, sinkroni sa stalnim magnetima. Ova motorizacija nudi dinamičke kvalitete na visokom nivou, sa snagom od 49 kW (67 ks) i okretni moment od 200 Nm, dostupan odmah. Motor je pridružen reduktoru s jednom brzinom i stalnim pogonom, što rezultira osjećajem dodatne snage i glatkim startom tokom svih faza ubrzanja, bez potrebe promjene brzine.
  • Tišina, karakteristična za električna vozila, nadopunjava osjećaj zadovoljstva u vožnji, koji dominira putničkom kabinom električnog Partnera.
  • Autonomija od 170 km čini električni Partner novom referencom u segmentu električnih furgona.
  • Električni Partner ima dva načina punjenja baterija, za lakšu svakodnevnu upotrebu: normalno punjenje (do 16A) od 6 do 9 sati i brzo punjenje (do 125A), koje omogućava punjenje 80 % kapaciteta baterije u samo 30 minuta. Utičnica za normalno punjenje nalazi se iznad prednjeg desnog blatobrana, a utičnica za brzo punjenje nalazi se na mjestu čepa za punjenje goriva na stražnjem lijevom blatobranu.

Novi električni Partner objedinjava skup karakteristika jedinstvenih za segment električnih furgona, uz vrhunsku udobnost i sigurnost :

  • Inovativnu eko vožnju: indikatori potrošnje i obnavljanja energije pomažu vozaču u primjeni ekonomične vožnje. Indikator potrošnje pomoćnih uređaja (grijanje i klimatizacija) daje dodatne informacije vozaču. Putno računalo pokazuje preostalu autonomiju i prosječnu potrošnju u kWh.
  • Dvostruko obnavljanje energije: kod električnog Partnera energija se obnavlja prilikom usporavanja i kočenja, prilikom kojih se kinetička energija pretvara u električnu. Na taj način se produžava autonomija vozila tokom vožnje.
  • Efikasnu termičku udobnost: 100 % električno grijanje omogućava brz porast temperature u putničkoj kabini. Funkcija “eko” omogućava rad ventilacije u putničkoj kabini bez dodatne potrošnje električne energije, čuvajući autonomiju vozila.
  • Elektronska kontrola stabilnosti (ESP) u seriji, s pomoći pri kretanju na uzbrdici, postavlja električni Partner za referencu u svom segmentu u pogledu sigurnosti.