sport

ExxonMobil napustio McLaren zbog Red Bulla

Dugogodišnji McLarenov dobavljač goriva, ExxonMobil, napustio je partnerstvo i preselio se k Red Bullu. Time je završeno partnerstvo od dva desetljeća između naftne kompanije i momčadi iz Wokinga.

Red Bull je nakon toga potvrdio da će Mobil postati njihov partner.

“Kao partner momčadi, službeni dobavljač goriva, službeni dobavljač maziva i službeni dobavljač motornog ulja za 2017. godinu. ExxonMobil će Red Bull Racingu omogućiti vodeće Mobil 1 maziva i Synergy trkaće gorivo. ExxonMobil će dobavljati inženjersku podršku kako bi razvijali maziva nove generacije dizajnirana za poboljšavanje trkaćih motora i performansi mjenjačke kutije. Kompanijni brandovi, Mobil 1 i Esso, će imati svoj logo na našem bolidu, vozačkim kombinezonima i kacigama, a biti će prikazani i u tvornici Red Bull Racinga u Milton Keynesu,” stoji u priopćenju Red Bulla.

Novo partnerstvo označava kraj drugog partnerstva između Red Bulla i francuske naftne kompanije – Total. Iz McLarena još uvijek nema službene potvrde tko će biti novi dobavljač, ali nekoliko medija tvrdi da bi novi dobavljač goriva i maziva mogao biti British Petroleum/Castrol.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da McLaren gubi sponzora zbog Red Bulla. Krajem prošle godine je britansku momčad napustio dugogodišnji partner Tag Heuer čiji logo stoji na pogonskim jedinicama.

Zak Brown, marketinški stručnjak i novi izvršni direktor McLarena, nedavno je rekao da britanska momčad pod hitno mora pronaći novog sponzora.

Izvor: GP1.hr