sport

Ferrari nezadovoljan Kimijevom predstavom iz Kine

Talijanska momčad Ferrari javno je iskritizirala Kimija Raikkonena zbog njegove predstave tijekom VN Kine.

Kritizirao ga je i sam predsjednik talijanske kompanije, Sergio Marchionne, koji je bio prisutan Šangaju kako bi nadgledao svoju momčad.

“Raikkonenu je nešto nedostajalo? Da, izgleda da je taj dan imao druge obaveze, bio je zauzet sa nečim drugim ili je bio samo umoran. Vettel je bio agresivniji.”

Šef momčadi, Maurizio Arrivabene je naglasio da se Raikkonen dosta žalio na bolid putem timskog radija za vrijeme utrke.

“Kimi je puno pričao, ali mislim da kad puno pričaš, onda i manje voziš,” komentirao je šef momčadi.

Marchionne je zadovoljan sa napretkom Ferrarija i sa Sebastianom Vettelom koji trenutno vodi u ukupnom poretku. ali nije zadovoljan sa njegovim momčadskim kolegom.

“Pričat ću sa Arrivabeneom, jer mislim da je vrijeme da sjedne sa Raikkonenom i da mu objasni neke stvari. Možemo li se boriti protiv Mercedesa? Već se borimo,” dodao je Marchionne.

U ukupnom poretku, Ferrari je iza Mercedesa za jedan bod, ali Arrivabene očekuje da će rezultati biti još bolji kada se Raikkonen približi Vettelu.

“Prvenstvo je tek počelo, tako da nema žurbe i vrijeme će sve pokazati. Ali ako se nađemo u situaciji u kojoj ćemo se boriti za prvo mjesto u prvenstvu, onda su naši vozači svjesni pravila igre.”

Izvor: GP1.hr