sport

Ferrari odbija sugestije o bazi u Engleskoj

Piero Ferrari odbacio je sugestije da momčad iz Maranella uspostavi bazu u Velikoj Britaniji.

Talijanska momčad se ove godine dosta muči s rezultatima i još jednu godinu ostaju bez naslova. Posljednji vozački naslov za ‘propeti konjić’ osvojio je Kimi Raikkonen 2007. godine, a posljednji konstruktorski naslov u Maranello je stigao 2008. godine.

Zbog ‘rezultatske krize’, Flavio Briatore je preporučio Talijanima da uspostave dizajnerski ured u Engleskoj.

“Smjestio bih Ferrari u lijepu zgradu uz Red Bullovu, McLarenovu i Williamsovu,” rekao je Briatore.

No Piero Ferrari, sin Enza Ferrarija, podržava predsjednika Sergija Marchionnea i njegovo inzistiranje da momčad u potpunosti ostane talijanska.

“Nikad nije lako upravljati vozačkom momčadi koja ima preko tisuću zaposlenih i koja je imala organizacijske probleme, ali sada je smjer dobar,” rekao je Piero.

Što se tiče engleske baze, Piero, potpredsjednik i suvlasnik, prisjetio se 80-ih godina kada je Ferrari imao bazu u Britaniji kojom je upravljao John Barnard.

“Znate što je moje najveće žaljenje u godinama u kojima sam ja upravljao momčadi? To što sam uvjerio svoga oca da još uvijek postoji potreba da se oslonimo na velikog dizajnera negdje vani. Ali Barnard se nikad nije uspio povezati s našom kulturom, bila je to velika pogreška. Zbog toga se slažem s Marchionneom. Možemo se vratiti pobjedama, a pritom ostati konzistentni u Ferrarijevoj tradiciji,” dodao je.

Izvor: GP1.hr