sport

Ferrari potrošio 100 milijuna eura u razvoj!?

Ferrari bi trebao imati puno bolju sezonu u odnosu na prošlogodišnju, tvrdi bivši glavni inženjer talijanske momčadi, Toni Cuquerella koji je sada komentator na španjolskoj televiziji. Puno bolja sezona ponajviše trebala bi biti rezultat ogromnih ulaganja na koje se za ovu godinu odlučio Ferrari.

Zimska testiranja su pokazala kako je Ferrari možda čak i spreman ozbiljno zaprijetiti Mercedesu, ali Cuquerella je za španjolski list El Pais rekao da je bolje pričekati Melbourne kako bi dobili širu sliku.

“Ono što je jasno je to da su napravili značajan korak u kvaliteti. Da li je to dovoljno da se bore ili pobijede Mercedes, još uvijek ne znam. Ali znam da neće biti tako daleko kako su bili u ovo doba prošle godine,” rekao je Cuquerelly i osvrnuo se na ogromna izdavanja za razvoj.

“Govorimo o financijskim injekcijama od stotine milijuna eura u alatu koji omogućuje testiranje većine dijelova na bolidu. Ferrari je shvatio da je to deficiti koji su imali u odnosu na Mercedes. Rezultati zimskih testiranja su za mene pokazatelj po kojem mislim da će biti dobri, iako se ne usuđujem to reći u brojci. Možda će biti četiri desetinke iza ili dvije naprijed, ali sigurno je da je Ferrari sada ozbiljan,” dodao je.

Izvor: GP1.hr