sport

Ferrarijev motor probija 1000 konjskih snaga?

Prema pisanju talijanske Gazzette dello Sport, Ferrarijev motor za 2017. godinu proizvodit će više od tisuću konjskih snaga.

Kako bi zatvorili zaostatak za Mercedesom, Ferrarijevi inženjeri navodno koriste sve raspoložive resurse i rade u potpuno novom smjeru na novoj pogonskoj jedinici.

Kodnog imena 668, bolid će biti predstavljen 24. veljače.

Talijanska momčad navodno koristi novi multi-jet sustav ubrizgavanja razvijen u partnerstvu s Mahle tehnološkom kompanijom. Jedinica bi time trebala proizvoditi više snage i bolje iskorištavati toplinski generator (MGU-H) koji je povezan s turbopunjačem i obnovom energije.

Cijeli projekt nadzire Mattia Binoto, a uz motor je tehnička grupa u Maranellu razvila i novu mjenjačku kutiju za ‘668′. Navodno je odbačen koncept iz 2016. kada su stražnju osovinu smjestili između diferencijala i mjenjačke kutije. Taj dizajn je omogući uži stražnji kraj, ali nije bilo učinkovit po pitanju maksimiziranja trakcije.

Ferrarijev predsjednik, Sergio Marchionne, je čini se pritisnuo svoje trupe kako bi za 2017. iskoristili sve izmjene pravila i približili se samom vrhu grida Formule 1.

Izvor: GP1.hr