Vijesti

Fiat 500 je zvjezda “In Reverse” izložbe Rona Arada

Od 20. prosinca 2013. do 30. ožujka 2014. muzej umjetnosti Pinacoteca Agnelli iz Torina će ugostiti “In Reverse” izložbu Rona Arada, jednog od najutjecajnijih, ali zagonetnih svjetskih dizajnera, koji je tijekom posljednjih 30 godina napravio ključan doprinos svijetu umjetnosti, dizajna i arhitekture.

Svjetsku slavu donjeli su mu “Rover stolac” i “Knjiški crv” polica za knjige. Surađiavo je s vodećim brandovima kao što su Alessi, Vitra, Moroso i Swarovski, dizajnirao Yohji Yamamoto trgovinu u Tokiju, a izlagao svoje radove na Centru Pompidou u Parizu, MOMA u New Yorku i Barbican u Londonu.

Fiat 500 je zvjezda “In Reverse” izložbe. Ron Arad će postaviti “Osušeno cvijeće” (2013.), skulpturu od šest zdrobljenih i sprešanih Fiata 500, s ciljem prikaza dvodimenzionalnog, poput crtanog filma ili dječjeg crteža. Uz to, moći ćemo vidjeti novu skulpturu “Roddy Giacosa” (2013.), napravljenu od stotina poliranih žica od nehrđajućeg čelika, koje formiraju karoseriju Fiata 500 te digitalnu simulaciju drobljenja koju umjetnik izvodi pomoću najnovije inačice Fiata 500.

Tags: / /