sport

Force India: Vodeći trojac je nedodirljiv

Force Indijin zamjenik šefa momčadi, Rob Fernley, tvrdi da je gotovo nemoguće da Force India završi sezonu među tri najbolje momčadi. Prošle godine, Force India je završila na četvrtom mjestu u ukupnom poretku konstruktora.

Ove sezone cilj im je opet osvojiti četvrto mjesto, iza vodećeg trojca Mercedesa, Red Bulla i Ferrarija. Ističu i kako će se ove sezone voditi velika borba za sredinu poretka.

”Mislim da nema nikakvih iznenađenja ove sezone. Možda jedno iznenađenje, Ferrari. Mislim da su u Ferrariju napokon posložili stvari kako treba. Isto tako poboljšanje Ferrarija znači i napredak za Haas, koji će koristiti njihove prošlogodišnje motore. Renault izgleda da su napravili dobar posao, a McLaren je razočarao više nego što smo očekivali.”

”Naš cilj ostaje četvrto mjesto, jer kako se čini vodeći trojac je nedodirljiv. Jedina šansa nam je da netko od njih nešto zakomplicira i upadne u probleme, ali to se neće dogoditi,” rekao je Fernley.

Fernley je dodao kako se nada da bi mogli bodovno profitirati u prvih nekoliko utrka, ako bi neke od vodećih momčadi imale problema s pogonskim jedinicama.

”Još nam je veliki upitnik nad glavama što se tiče pogonskih jedinica. Mislim da Honda i Renault imaju malo veće probleme. Prvih nekoliko utrka bit će najvažnije završiti utrku i dovesti oba bolida do cilja,” rekao je Rob.

Izvor: GP1.hr