Vijesti

Ford Focus i dalje najprodavaniji automobil na svijetu

Ford Focus, najprodavaniji automobil na svijetu u 2012. godini je, zahvaljujući povećanju prodaje za 18% u prvom tromjesečju 2013., i dalje na vrhu.

Prema najsvježijim dostupnim podacima, zaključno s 31. ožujkom 2013., u svijetu je, od početka godine, prodano 288.724 Focusa. U Kini je prodano 104.065 komada, što je rast od 153% u odnosu na isto razdoblje 2012.

“Statistika govori za sebe. Naš globalni model Focus je pogodio želje kupaca diljem svijeta zahvaljujući izuzetnoj tehnologiji, izvrsnim performansama i ekonomičnosti te vrhunskim voznim svojstvima po konkurentnoj cijeni.”, izjavio je Roelant de Waard, podpredsjednik marketinga, prodaje i servisa europskog odjela kompanije Ford.

Europskim kupcima je od nedavno dostupan i potpuno električni Focus. To je ujedno i prvi Fordov električni automobil u potpunosti proizveden u Europi i prvi u Njemačkoj električni automobil proizveden na glavnoj proizvodnoj traci. Dakle, radi se o električnom automobilu koji se proizvodi na istoj proizvodnoj traci s koje silaze i sve ostale inačice, s benzinskim i diesel motorima.

Tags: /