Vijesti

Ford je predstavio novi Mustang za Europu

Ford Motor Company je jučer predstavio novi Ford Mustang – Prvi Mustang u povijesti koji će ići u prodaju u Europi nakon skoro 50 godina od početka proizvodnje.

Izvršni predsjednik Bill Ford je u Barceloni, u Španjolskoj, predstavio publici sastavljenoj od oko 2.500 novinara, trgovaca i zaposlenika novi Mustang na posebnom Fordovom događaju “Go Further” – jedan je to od šest gradova diljem četiri kontinenta, gdje je novi Mustang istovremeno predstavljen.

Novi Ford Mustang fastback i kabriolet modeli obećavaju razinu svjetske klase performansi i profinjenosti, istovremeno obuhvaćajući Mustangovih 50 godina baštine i statusa globalne ikone. Više od 9 milijuna Mustanga je prodano od prvog predstavljanja 1964. U svijetu najviše ‘lajkano’ vozilo na Facebooku, Mustang je imao tisuće nastupa na filmu, televiziji, glazbi i video igrama te je jedno od 25 novih vozila koja će Ford lansirati u Europi u idućih pet godina.

“Mustangov impresivan ugled koji imaju njegove performanse i njegov kultni status kao simbol slobode i optimizma prethode mu čak i u onim dijelovima svijeta gdje automobil nikada nije bio prodavan.”, rekao je Stephen Odell , Fordov izvršni potpredsjednik za Europu , Bliski Istok i Afriku.

“Novi Mustang je jedan od najiščekivanijih automobila ikad, vrlo smo uzbuđeni što ćemo sada i vozačima u Europi pružiti priliku da dožive pravu stvar”, rekao je Roelant de Waard, potpredsjednik za marketing, prodaju i servis za Ford of Europe.

Fordovom hvaljenom V8 motoru zapremine 5 l, koji daje više od 426 KS i 529 Nm okretnog momenta, pridružuje se i potpuno novi 2,3-litreni EcoBoost motor koji Mustangu donosi state-of-the-art tehnologiju,  uz uštedu goriva, a time i emisije CO2 koje zahtijevaju europski korisnici automobila.

“Ovaj EcoBoost motor isporučuje snagu tamo gdje ju vozač i očekuje, uz široku, ravniju krivulju okretnog momenta u trenucima kad trebate što jednostavnije proći zavojite dijelove ceste.”. izjavio je Dave Pericak, Mustangov glavni inžinjer.

Mustangov 2,3-litreni EcoBoost motor koristi izravno ubrizgavanje, promjenjivi takt rada ventila i turbo punjenje kako bi se isporučila željena performansa. Jedinstveno kućište usisnog razvodnika i turbopunjača omogućuje motoru da pruža ono što Mustangovi vozači od automobila i očekuju, uz izlaznu snagu koja je projicirana na više od 309 KS i 407 Nm okretnog momenta. Automatski mjenjač ima mogućnost upravljanja pomoću ručica smještenih na kolu upravljača, za vozače koji žele birati između udobnosti i kontrole.

Tags: /