Vijesti

Ford Racing Team prvi puta na natjecanju Dakar Rally

Ford Racing Team će od 5. do 18. siječnja 2014., u Južnoj Americi, debitirati na natjecanju Dakar Rally 2014. s dva Ford Rangera, proizvedena u Južnoj Africi.

Specijalne inačice modela Ranger, izrađene su u pogonima tvrtke Woolridge Motorsport iz Pietermaritzburga, u Južnoj Africi, a logistiku izvodi njemački South Racing. Vozači su također slična internacionalna mješavina. Naime, Lucio Alvarez je Južnoamerikanac, a Chris Visser Južnoafrikanac. Cijeli tim se satoji od 27 osoba, 10 nacionalnosti pa možemo reći da je Ford za debitantski nastup stvorio pravi svjetski tim.

“Iznimno smo ponosni što šaljemo dva Rangera proizvedena u Južnoj Africi na Dakar Rally 2014. Dakar je ultimativni test ljudi i strojeva i uzbuđeni smo što imamo priliku sudjelovati s izvrsnim timom sastavljenim od lokalnih i internacionalnih stručnjaka.”, izjavio je Jeff Nemeth, predsjednik Ford Motor Company South Africa.

Dakar Rally je pravi festival off-road vozila, koji je 2013. preko TV ekrana vidjelo preko milijardu gledatelja, a uz stazu, čak 4.600.000.