sport

Formula 1 bi mogla ostati bez jednog od slobodnih treninga

525743883-53041632013

Formula 1 iduće bi godine mogla ostati bez slobodnih treninga petkom ujutro jer momčadi proučavaju načine kojima bi smanjili izdatke bez obaveznog ograničenja troškova koje nije prošlo među ekipama. Iako su ograničenje troškova oduševljeno podržale manje momčadi ono se iduće godine neće uvesti zbog veta moćnih ekipa kao što su Ferrari, Red Bull i Mercedes. Međutim, manje momčadi su ponovno pozvane da dođu na sastanak s vlastitim prijedlozima. Sport Bild navodi da je jedna od mjera koja je uzeta u obzir reduciranje trkaćeg vikenda s jednim slobodnim treningom od 90 minuta. Drugi prijedlog je produljenje trenutnog pravila o ‘parc fermeu’. Trenutno, specifikacija bolida je ‘zamrznuta’ samo nakon kvalifikacija, što znači da do tada novi dijelovi po velikom trošku skoro konstantno dolaze iz europskih tvornica svih momčadi. Sada je predloženo da, za 2015., ‘parc ferme’ stupa na snagu odmah nakon jedinog slobodnog treninga u petak poslijepodne. Sport Bild navodi da su prošlog tjedna momčadi također razmatrale ograničavanje aerodinamičkih nadogradnji, npr. maksimum od četiri promjene specifikacije prednjeg krila po sezoni, ali se oko toga nisu mogli jednoglasno složiti.

“Prošlog tjedna održan je sastanak i razgovaralo se o troškovima. Svi su se složili da troškovi moraju biti drastično smanjeni”, rekao je Mercedesov Toto Wolff.

Međutim, stao je u obranu odluke velikih timova o vetu na ograničenje troškova.

“Moramo biti iskreni i reći da su velike razlike među momčadima. Ako mislite na Red Bull, Mercedes i Ferrari, i također McLaren koji će od iduće godine biti s Hondom, njihov glavni cilj je zastupanje globalnog multinacionalnog brenda. A to je teško za manje timove koji su tu samo da se natječu u Formuli 1. Ali sport čine sve ove momčadi, velike i male, tako da to morate poštovati i tražiti solucije koje će dugoročno pomoći svima. Ograničenje troškova je teško izvedivo jer postoje momčadi koje to ne žele. Osim toga, to bi bilo veoma teško kontrolirati. Uzmimo u obzir Ferrari koji pod istim krovom ima tim Formule 1 kao i glavnu, globalnu tvrtku”, objasnio je Wolff.

Izvor: GP1.hr