Vijesti

Golf Sportsvan Concept – premijera u Frankfurtu

Volkswagen je objavio prve slike mogućeg nasljednika modela Golf Plus. Golf Sportsvan Concept svoju će premijeru imati u utorak na međunarodnom sajmu automobila IAA 2013 u Frankfurtu.

Sportsvan je baziran na novoj MQB platformi, jednako kao i Golf sedme generacije. Od modela Golf Plus, dulji je 134, a od Golfa 83 mm, od kojeg je i 80 mm širi te 126 mm viši. Međuosovinski razmak mu je, u odnosu na Golfa, produljen za 48 mm, čime je dobivena daleko prostranija kabina, s time da je stražnju klupu moguće pomicati naprijed-natrag 180 mm. Prtljažni prostor je zapremine 498 l, što je 74 l više od prethodnog modela, odnosno 118 l od Golfa.

Golf Sportsvan je jednako opremljen kao i Golf, s time da se s ovim modelom po prvi puta u popisu sigurnosne opreme pojavljuje BSM, sustav upozorenja za vozila u tzv. mrtvom kutu (Blind Spot Monitor).

Svi motori u ponudi zadovoljavaju Euro 6 normu, imaju Start/Stop sustav i obnavljanje energije putem kočenja.

Prema raspoloživim informacijama, prozivodni model bi u pojednim europskim državama trebao krenuti u prodaju u drugoj polovici 2014. godine i vrlo je vjerojatno da će jedina izmjena u odnosu na konceptni model biti njegov naziv. No, možda i ostane Sportsvan. Vidjet ćemo nakon sajma.