sport

Grosjean i Palmer kažnjeni zbog nepoštivanja žute zastave

Romain Grosjean i Jolyon Palmer kažnjeni su s pet mjesta na gridu zbog nepoštivanja dvostruke žute zastave. Antonio Giovinazzi u Sauberu, izletio je na izlasku iz posljednjeg zavoja kada je nagazio rubnik i izgubio kontrolu.

Oba vozača bila su u svom brzom krugu u posljednjem sektoru kada je Giovinazzijev bolid ostao razbijen na stazi. Suci su odmah pokazali dvostruke žute zastave. Nakon pregledavanja snimki utvrđeno je da oba vozača nisu pustili gas kada su vidjeli žute zastave, te su nastavili svoj brzi krug.

”Vozači očigledno nisu usporili i ignorirali su žute zastave kako bi ostvarili svoje vrijeme. Suci su isto tako uzeli u obzir da vozači nisu imali namjeru usporavanja te su ubrzavali u sektoru gdje su bile pokazane dvostruke žute zastave,” stoji u službenom priopćenju FIA-e.

Grosjean i Palmer kvalificirali su se kao 17. i 18., ali nakon kazni startat će iz posljednjeg reda. Tako će Red Bullov Max Verstappen i Esteban Ocon u Force Inidiji startati ispred njih. Uz kaznu od pet mjesta na gridu, oba vozača dobili su tri kaznena boda. Grosjean ih sada ima tri, a Palmer sedam u razdoblju od 12 mjeseci.

Izvor: GP1.hr