sport

Grosjean: Nadam se da se neće ponoviti prošlogodišnji scenarij

Romain Grosjean; izvor: Lotus media

Romain Grosjean i njegova momčad žele nastaviti s dobrim rezultatima i ovog vikenda u Monaku, ali Francuz bi ipak trebao pokušati završiti utrku s obzirom na to da je odustao 2012. i 2013. zbog incidenata na stazi.

“Ovdje sam bio na pole positionu u GP2, pobijedio također, ali s druge strane ako pogledate sudare ovdje isto tako imam dobru evidenciju a poneke zavoje znam predobro. Da budemo iskreni, prošle godine sam potpuno podbacio. Pokušat ću ne učiniti to opet.”

Prošle godine Grosjean je imao dva udesa tijekom treninga a zatim je utrku upropastio sebi i Danielu Ricciardu nakon što je promašio točku kočenja prilikom izlaska iz tunela. Pričalo se loše o njemu i njegovoj budućnosti ali godinu dana nakon toga Francuz se pretvorio u jednog od najvećih talenata na gridu. Romain se nada čistoj utrci i po mogućnosti bez ikakvih pogrešaka.

“Morate poštovati stazu. Svaka pogreška se kažnjava više nego igdje drugdje. Uvijek sam bio brz tako da ću pokušati zadržati brzinu ali izbjegnuti nezgode.”

Nakon osvajanja prvih bodova ove sezone na prošloj utrci u Španjolskoj, Grosjean se nada još boljem vikendu u Monaku.

“Dobro je što smo napravili ogroman posao i što sve više razumijemo bolid. Idemo u pravom smjeru i naravno, ako smo peti u kvalifikacijama, u utrci će biti još lakše obraniti poziciju. Nikad ne znate što vam se može dogoditi u Monaku. To je specifična staza. Ali nadam se da ćemo imati isti bolid koji smo imali i u Barceloni tako da u tom slučaju možemo biti dobro plasirani u Q3 i osvojiti još više bodova.”

Izvor: GP1.hr