sport

Grosjean: Novi bolid ima veliki potencijal

Romain Grosjean kaže kako novi Haasov bolid za 2017. godinu ima veliki potencijal, usprkos tome što su ostali bez bodova na utrci u Australiji.

Oba VF-17 nisu uspjela doći do kraja utrke. Grosjean je utrku napustio vrlo rano zbog curenja vode iz hladnjaka, a Kevin Magnussen je morao odustati zbog problema s ovjesima. Šteta jer je Grosjean ima vrlo dobre kvalifikacije. Startao je sa šestog mjesta, a tijekom utrke čvrsto je držao sedmo mjesto.

Međutim, Francuz je ohrabren brzinom koju je Haas pokazao tijekom proteklog vikenda i vjeruje da njegova momčad može preskočiti Williams.

“Odjednom sa izgubio snagu, Rekao sa dečkima i morao sam usporiti bolid. Razočarani smo jer smo izgubili sedmo mjesto, a i bolid je u kvalifikacijama bio šesti. Start nije bio idealan pa moramo i to popraviti. Osjećao sam da sam brži od Williamsa pa smatram da bolid ima veliki potencijal,” rekao je Grosjean i nastavio.

“Smatram da je ključno za nas da nastavio momenutm i da imamo konzistentnost koju nismo imali prošle godine gdje bih bio peti u Bahreinu pa 19. u Kini. Stvarno bih htio to popraviti i dobiti više konzistentnosti u rezultatima. Ako to napravimo onda sam siguran da će biti puno utrka gdje možemo uzeti puno bodova,” dodao je Francuz.

Izvor: GP1.hr