sport

Gutierrez i Maldonado o incidentu

By Vedran Kristić

Esteban Gutierrez, izvor: Sauber media

Liječničke pretrage su pokazale da je Sauberov vozač Esteban Gutierrez prošao bez ozljeda nakon zastrašujućeg prevrtanja u 41. krugu utrke za VN Bahreina. Meksikanca je pogodio Pastor Maldonado u prvom zavoju nakon izlaska iz boksa. Udarac je uzrokovao prevrtanje Saubera u zraku i odustajanje Gutierreza iz utrke. Nakon incidenta, mladi Meksikanac je poslan u bolnicu na pretrage.

“Najvažnije je da sam dobro. Liječnici su obavili sve pretrage i sve je u redu. Pastor me je potpuno iznenadio. Izašao je iz boksa ravno u mene. Očito je bilo da sam bio ispred njega. Skrenuo sam u zavoj i onda sam iznenada pogođen pa sam se prevrnuo. Ništa više nisam mogao učiniti”, rekao je Gutierrez.

Međutim, Lotusov vozač se ne osjeća krivim te je rekao da kontakt nije mogao izbjeći.

“Morat ćemo ponovno pogledati što se dogodilo jer se činilo da je Esteban bio izvan svoje idealne linije prilazeći zavoju broj 1 – možda nije pogodio točku kočenja, ne znam. Do tada sam već bio u zavoju i nisam imao gdje drugdje. Naravno da je to teško razumjeti, izlazio sam iz boksa s hladnim gumama. Mislim da nije imao sreće”, rekao je Maldonado.

Izvor: GP1.hr