sport

Hamilton: Ferrari ne želi pokazati pravu brzinu

Mercedesov Lewis Hamilton kaže kako Ferrari ‘blefira’, te da ne žele pokazati koliko je brz novi SF70H. Sebastian Vettel danas je bio vrlo brz na mekšim komponentama guma soft, supersoft i ultrasoft. Nijemac je danas odvozio najbrži krug predsezonskog testiranja u Barceloni, 1:19,024 na ultrasoft gumama.

Međutim, Nijemac je kontinuirano pred kraj kraj kruga na ravnici puštao gas i usporavao. Pretpostavlja se kako iz Ferrarija nisu htjeli pokazati koliko brzo može ići SF70H. Četverostruki svjetski prvak završio je na prvom mjestu, tri desetinke sekunde ispred Hamiltona.

”Mislim da Ferrari blefira. Mislim da su puni brži nego što pokazuju. Vrlo su nam blizu. Teško je reći tko je u ovom trenutku brži. Ali blizu su, možda čak i brži. Bilo kako bilo, jedva čekam prvu utrku,” rekao je Lewis, a zanimljivo je da je istu stvar izjavio i Vettel za Mercedes.

Hamiltonov momčadski kolega, Valtteri Bottas, kaže kako Mercedes još uvijek pokušava uklopiti sve nadogradnje koje su pripremili za ovaj tjedan. Finac tvrdi da nisu u potpunosti zadovoljni i sretni s ovim drugim tjednom predsezonskog testa.

”Još uvijek pokušavamo razjasniti koji dijelovi najviše odgovaraju bolidu i kako bi mogli izvući maksimum. Svaki dan obavljamo veliku količinu posla. Mislim da će biti tijesno u Melbourneu, zato moramo iskoristiti ovaj zadnji dan testiranja što je bolje moguće,” rekao je Bottas.

Izvor: GP1.hr