sport

Hamilton: Gladniji sam uspjeha od Rosberga

Nico Rosberg, Lewis Hamilton, Mercedes media

Vodeći čovjek prvenstva, Lewis Hamilton, rekao je da je njegova prošlost ono što ga čini gladnijim uspjeha od momčadskog kolege i konkurenta za naslov, Nice Rosberga, koji je ‘odrastao među milijunašima Monaka’. Hamilton, koji ima tri boda više od Nice Rosberga, u intervjuu za službenu stranicu Formule 1 je rekao:

“Dopustite mi da vam kažem: Dolazim iz nepoznatog mjesta u Stevenageu, živio sam na kauču svoga oca. Nico je odrastao u Monaku među privatnim zrakoplovima, hotelima, jahtama i svim tim stvarima. Tako da je želja za uspjehom drugačija”, rekao je Britanac kada je bio upitan je li Rosberg bio ‘premekan’ u suprotstavljanju Hamiltonovom ‘ubojitom instinktu’. “Želim biti gladan uspjeha više od bilo kojeg od 22 vozača na gridu. Ako dolazim ovdje i mislim da je Nico željan uspjeha više nego ja onda mogu ići kući. Ako želite osvojiti prvenstvo, morate biti gladni uspjeha više od bilo koga drugog.”

Unatoč nagađanjima da će njihove borbe na stazi dovesti do problema izvan staze kako sezona bude odmicala, Hamilton kaže da će njegov odnos s Rosbergom, s kojim je vozio tijekom svojih dana u kartingu, uvijek biti pun poštovanja.

“Kada ste toliko konkurentni nemoguće je da budete najbolji prijatelji, ali i onda imate poštovanja jedan prema drugome. Uvijek ćemo imati te zajedničke godine u kartingu, tu vrstu prijateljstva koju smo izgradili davno prije.”

Unatoč tome, Britanac je jasno rekao da bi za njega najbolji rezultat u nedjelju bio taj da on ‘završi prvi, Fernando drugi a Sebastian treći’.

Izvor: GP1.hr