sport

Hamilton: Iznenađen sam koliko smo brzi

Lewis Hamilton kaže kako je iznenađen brzinom Mercedesovog ovogodišnjeg bolida W08. Britanac je bio najbrži na prva dva slobodna treninga, prve utrke sezone, VN Australije.

Hamilton je na drugom treningu odvozio 0.547 sekundi brže vrijeme od drugoplasiranog Sebastiana Vettela u Ferrariju. Za sada Hamilton izgleda vrlo dominantno i prelazi u glavnog favorita za nedjeljnu utrku.

”Potpuno sam koncentriran i planiram tako nastaviti. Odličan je osjećaj kada imate tako snažan bolid u ovoj novoj eri koja dolazi,” izjavio je Hamilton.

Međutim, Hamilton napominje kako neće tako rano otpisati Ferrari. Ističe da je Ferrarijeva forma na predsezonskom testiranju bila stvarna te da vjeruje da će Ferrari biti vrlo kompetitivan ove sezone. Lewis je nakon testiranja često naglašavao kako je Ferrari najveći favorit ove sezone. Vettel je na drugom treningu razdvojio Mercedesov dvojac, gdje je bio 0.009 sekundi brži od Finca Valtterija Bottasa.

”Bolid je nevjerojatno snažan i to me iznenadilo. Nisam znao kakav će biti.”

”Testiranje nije bilo toliko spektakularno za nas, ali ovo danas je bilo vrlo pozitivno i bolid se ponašao točno onako kako sam htio. Osjećao sam se jako dobro u bolidu i nisam osjetio neku fizičku razliku u usporedbi s prošlom sezonom, naporno sam trenirao i pripremao se.”

”Ferrari je očigledno vrlo brz, možda još nisu pokušali ići punom snagom. Ali izgleda kako smo još uvijek vrlo brzi, ako ne i najbrži trenutno,” dodao je Lewis.

Izvor: GP1.hr