sport

Hamilton ne želi više promjene mehaničara

Mercedesov Lewis Hamilton u razgovoru za Channel 4, izjavio je da sljedeće sezone želi iste mehaničare kao i ove godine. Tvrdi da neće prihvatiti nikakve promjene i miješanje mehaničara kao što je bio slučaj prije ovogodišnje sezone.

Prošle zime Mercedes je odlučio izmiješati ekipe mehaničara Hamiltona i Nice Rosberga s namjerom da se izbjegnu bilo kakve komplikacije s obje strane garaže. Cilj im je bio kako kažu, učvrstiti prijateljske odnose između cjelokupne momčadi. Lewis je više puta tokom sezone izjavio svoje nezadovoljstvo i rekao da uopće ne razumije zašto su to napravili.

Nada se kako Mercedes sljedeće sezone neće napraviti istu stvar, te da će mehaničarske ekipe ostati kao i 2016.

”Sljedeće godine razgovarati ću sa Totom i reći ću mu da želim zadržati svoje ljude. Želim zadržati sve svoje mehaničare, nema ni jedne osobe koju želim zamijeniti. Postoji barem jedna stvar koju su promijenili u godini, a neke stvari se ne trebaju mijenjati. Ne znam zašto su to učinili,” rekao je Lewis.

Britanac se osvrnuo na sljedeću sezonu i rekao da je vrlo motiviran za vraćanje naslova svjetskog prvaka.

”Idemo se utrkivati. U potpunosti sam posvećen utrkivanju, nadam se da su i oni meni. Sada sam jedini svjetski prvak u momčadi, nadam se da će poštovati i cijeniti moj trud koji ću uložiti sljedeće sezone,” dodao je Hamilton.

Izvor: GP1.hr