sport

Hamilton: Ne želim dijeliti svoju telemetriju s Bottasom

Trostruki svjetski prvak Formule 1, Lewis Hamilton, izjavio je da ne želi dijeliti svoje informacije i telemetriju tijekom testiranja sa svojim momčadskim kolegom. Britanac je rekao da je to nepošteno i da svako to mora odraditi za sebe.

Lewis je zamolio svoju momčad da ne dijele njegovu telemetriju, kao što su točke kočenja i pozicioniranje na stazi, s Valtterijem Bottasom tijekom testiranja.

”Ja ću izaći na stazu, odraditi svoju zadaću i drugi vozač će vidjeti sve moje podatke. Zamolio sam svoju ekipu da to ne rade, ni ja ne želim vidjeti njegovu telemetriju. On će odvoziti savršen krug u svom najboljem izdanju i nakon toga ja mogu proučiti sve što on može, to nije pošteno.”

”Na primjer kada testiramo pokušavamo pronaći idealne vozačke putanje, točke kočenja, neravnine na stazi, tragove guma, svi ti detalji ti pomažu brže proći kroz zavoj. Drugi vozači mogu nešto bolje ili lošije napraviti od tebe. Ali ako rade nešto lošije onda mogu jednostavno pogledati i vidjeti da ti kočiš pet metara kasnije u nekom zavoju i jednostavno to kopirati. To mi se ne sviđa jer im omogućuje da se približe na nepošten način,” rekao je Lewis.

Britanac je dodao da ovo dijeljenje podataka i telemetrije novim vozačima na gridu daje veliku prednost.

”Svaki vozač mora pronaći granice za sebe. To je poanta vozača F1. Ako sam ne mogu pronaći granice bolida onda nisam dovoljno dobar i ne zaslužujem biti ovdje. A postoje neki vozači koji to uistinu ne zaslužuju,” rekao je Hamilton.

Izvor: GP1.hr