sport

Hamilton nezadovoljan Mercedesovom strategijom

Lewis Hamilton, izvor: Mercedes media

Lewis Hamilton smatra da bi u McLarenu ranije bio pozvan u boks nakon Sutilovog izlijetanja sa staze. Hamilton nije uspio prijeći Rosberga pa se činilo da će najveće prilika biti odlasci u boks ali to se nije dogodilo. Momčad je odlučila pozvati oba vozača u boks sljedeći krug kada je izašao sigurnosni automobil, što je Rosberga zadržalo u vodstvu gdje je ostao do kraja utrke. Hamilton je preispitivao tu odluku preko timskog radija govoreći da je znao da je trebao pitati za ulazak u boks jer je znao da ga oni sami neće pozvati.

“To je moje mišljenje”, rekao je Hamilton kada je upitan je li trebao biti pozvan u boks jedan krug ranije. “Kada sam bio u McLarenu imali smo dva stratega a za mog stratega najvažnije je bilo osigurati najbolji rezultat za mene. Nažalost ovdje imamo jednog stratega, koji je sjajan, međutim on ima ulogu paziti na broj jedan a drugi vozač dolazi drugi. Znao sam da imam slabe šanse dobiti utrku i da trebam čudo na stazi kao što je ova.”

Kada je ponovno bio upitan o svom odnosu s Rosbergom, Hamilton je rekao:

“Pa, nismo prijatelji, kolege smo. Radit ćemo zajedno kako bi momčadi priuštili što više dvostrukih pobjeda i bodova.”

U zadnjim krugovima utrke Hamilton je izgubio priključak za Rosbergom. Momčadi je javio da mu je nešto upalo u oko što ga je skoro koštalo drugog mjesta s obzirom na to da je Daniel Ricciardo završio samo četiri desetinke iza.

“Upalo mi je malo prljavštine u oko. Na sreću očistilo se. To nije utjecalo na ishod utrke. Kada je Ricciardo smanjivao zaostatak bio sam dosta zabrinut jer sam vozio praktički s jednim okom, tako da sam znao da će me stići ako se taj problem ne riješi. Tri ili četiri kruga prije kraja oko se očistilo tako da sam se mogao obraniti i ostati naprijed.”

Izvor: GP1.hr