sport

Hamilton: Nisam mogao ići brže

Britanac Lewis Hamilton, kaže kako nije mogao voziti brže vrijeme s postavkama svog Mercedesa W08, na posljednjem danu predsezonskog testiranja u Barceloni.

Kimi Raikkonen u svom Ferrariju SF70H, odvozio je najbrže vrijeme testiranja, 1:18,634. Hamilton je izjavio da je impresioniran vremenom koje je postavio Finac, te tvrdi da nije mogao ići brže u svom bolidu. Lewis je odvozio vrijeme od 1:19,850, za koje kaže da je to bilo najbolje što je mogao. Međutim, ostaje nepoznato s kojom količinom goriva i s koliko snage motora je vozio Britanac.

”Cilj testiranja nije uvijek postaviti najbrža vremena, cilj je otkriti sve mogućnosti bolida i što sve možete s njim. Bitno je da smo odradili veliku kilometražu i pronašli uzroke mogućih kvarova,” rekao je Hamilton.

Trostruki svjetski prvak još jednom imao je samo riječi hvale za Ferrari za koji kaže da je pozitivno napredovao.

”To vrijeme koje sam odvezao bilo je najbrže što sam mogao. Odmah sam osjetio da je to najbrže što možemo taj dan. Ali naravno, tu postoje različiti čimbenici koji se trebaju uzeti u obzir kao što su, količina goriva, postavke motora i aerodinamike te ostale stvari.”

”Najbolja stvar je što još uvijek nitko ne zna gdje su u odnosu na ostale. Ferrari izgleda da su napredovali jako puno preko zime i mislim da to nije ‘blef’. To je stvarno tako, napravili su odličan posao,” dodao je Britanac.

Izvor: GP1.hr