sport

Hamilton: Oduševljen sam poleom u Abu Dhabiju

Mercedesov vozač, Lewis Hamilton, kaže kako je oduševljen najboljim startnim mjestom u utrci za VN Abu Dhabija u borbi za naslov prvaka.

Aktualni svjetski prvak ima 12 bodova zaostatka u ukupnom poretku za Nicom Rosbergom i za naslov prvaka mu je potrebna dramatična promjena situacije jer je Nijemcu dovoljno i postolje za svjetsko prvenstvo.

Hamilton je napravio prvi dio zadatka te je u kvalifikacijama uzeo svoj 12. pole position ove sezone. Također, ovo mu je i 61. pole u karijeri

“Ne mogu vjerovati. Imam ih 61. Još četiri kako bi dostigao Ayrtona Sennu. Ovo je bio sjajan vikend do sada. Bilo je čudno doći ovdje i shvatiti da su ovo posljednje sesije i kvalifikacije s ovim bolidom koji je nevjerojatan. Osjećam se sjajno, na pole positionu sam. Energičan sam i super uzbuđen,” rekao je Hamilton i nastavio.

“Nikad ne znate kada ćete opet imati ovakav bolid. Nadam se da ćemo u bližoj budućnosti imati jedan takav, možda iduće godine. Velika je privilegija voziti ovaj bolid. Ovoga vikenda smo bolid savršeno uskladili, odličan posao mojih inženjera. Mehanika bez greške. Želim se svima zahvaliti. Ne bih imao 61 pole da nije njih,” zaključio je Hamilton.

Izvor: GP1.hr