sport

Hamilton prihvatio Raikkonenovu ispriku

Lewis Hamilton kaže je spreman krenuti dalje nakon sudara s Kimijem Raikkonenom na VN Velike Britanije. Raikkonen je dotaknuo Hamiltona u trećem zavoju te je Britanac pao na 18. mjesto. Hamilton je na kraju utrke završio drugi, a tvrdi kako je prihvatio Raikkonenovu ispriku i da razumije kako je to bio samo trkaći incident.

Sudar je izazvao mnogo kontroverzije, s obzirom da je prije samo dvije utrke Sebastian Vettel sličnim sudarom na VN Francuske gurnuo sebe i Valtterija Bottasa na začelje poretka.

Hamilton je poslije utrke bio vidno frustriran, te je izjavio da Ferrari koristi ‘zanimljive strategije’. Međutim, nekoliko sati nakon utrke Hamilton je hladne glave dao razuman odgovor za incident.

“Ponekad kažemo glupe stvari i iz njih naučimo,” započeo je Britanac.

Mercedesov šef Toto Wolff je također bio frustriran zbog incidenta u trećem zavoju

“Ne osjećamo se ugodno jer ovo nije prvi put da nas je netko izbacio u prvom krugu.”

Tehnički direktor Mercedesa James Allison je čak posumnjao da je incident izazvan namjerno, što je razljutilo šefa Ferrarija Maurizija Arrivabanea, koji je izjavio da se nada da je riječ o šali ili će biti veoma razočaran. Wolff je kasnije ‘ispravio’ svoje riječi.

“Rekao sam da je upitno je li incident slučajan, glup komentar koji sam izjavio u žaru emocija,” rekao je Šef Mercedesa. “Ali to je bio glup potez koji se sada desio drugi puta u tri utrke. To je razlog zbog kojeg sam bio frustriran.”

Hamilton je na svojem Instagram profilu objasnio zašto se nije pojavio na uobičajenoj press konferenciji za navijače nakon utrke.

“Izgubio sam oko tri kilograma tijekom utrke, jedva sam imao energije stajati na nogama, kamoli pričati,” rekao je četverostruki svjetski prvak. “Razumijem ako to ne možete shvatiti ili uvažiti.

“Nema nikakve veze s ljutnjom, bio sam doslovno iscrpljen fizički i psihički,” zaključio je Britanac.

Izvor: GP1.hr