sport

Hamilton: Šanse su minimalne, ali ne odustajem

Lewis Hamilton ulazi u posljednju utrku, VN Abu Dhabija, sa 12 bodova zaostatka za Nicom Rosbergom, iako ovoga vikenda može ostvariti desetu pobjedu sezone. Britanac ističe da je spreman i da će se borit do posljednjeg zavoja, ali svjestan je da su šanse minimalne.

”Znam da sezona nije bila savršena, što god napravim ovaj vikend, šanse za mene su minimalne. Osjećam se odlično u svom nevjerojatnom bolidu na kojemu su svi iz tvornice vrlo marljivo radili. S ovom ekipom ostvario sam 31 pobjedu u 4 godine, što je nevjerojatno. Vrlo sam zahvalan na svemu što su mi omogućili. Nastavljamo stvarati povijest zajedno,” izjavio je Hamilton.

S druge strane Mercedesove garaže, Rosberg, ima veliku prednost na posljednjoj utrci sezone i za prvi naslov svjetskog prvaka dovoljno mu je treće mjesto čak i ako Hamilton pobijedi. No, Hamilton je rekao kako neće odustati.

”Ne mogu i neću odustat. Nikad ne znaš što se može dogoditi. Bit ću ponosan na sebe i na ono što sam ostvario kad znam da sam pokušao i dao sve od sebe. Kako bilo, vrlo sam ponosan na sve koji su dio ovog zajedničkog uspjeha koji smo ostvarili u nekoliko proteklih godina.”

”U ovu utrku ulazim kao i u svaku drugu, nema razlike. Želim pobijedit i dat ću sve od sebe kako bi sezonu završio s pobjedničkim nizom,” dodao je Hamilton.

Izvor: GP1.hr