sport

Hamilton se nada Red Bullovom i Ferrarijevom oporavku

Lewis Hamilton, Mercedes media

Mercedesov vozač Lewis Hamilton nada se da će se Red Bull i Ferrari oporaviti i izazvati Mercedes kako bi mu pomogli u utrci za vozački naslov. Nakon četiri uzastopne pobjede Hamilton je preuzeo vodstvo u prvenstvu od momčadskog kolege Nice Rosberga a Mercedes je danas ponovno imao produktivniji dan od Red Bulla i Ferrarija tijekom prvog dana testiranja u Španjolskoj. Upitan misli li da se ta dva tima mogu oporaviti brzo, Hamilton je odgovorio:

“Nadam se, trebam to. Trebam vozače koji će uzimati bodove mom momčadskom kolegi!”

Također je odbacio bilo kakvu pomisao da je njegova motivacija sada smanjena zbog dominantnog bolida.

“Ako pobjeđujem jedan duži period bez da se imam s kim boriti onda bih možda razumio izostanak motivacije ali imam momčadskog kolegu iza sebe tako da je moja motivacija visoka i dajem sve od sebe kako bih ostao ispred.”

Danas se Mercedes dosta fokusirao na vježbanje startova a Toto Wolff rekao je da je to dio posebnog programa za Nicu Rosberga. Hamilton misli da će od toga koristi imati oba vozača.

“Startovi su važni na svakoj utrci. Nico nije bio zadovoljan s nekim startovima ali općenito kao ekipa možemo bolje tako da smo se fokusirali na to pa ćemo pokušati poboljšati neka područja.”

Izvor: GP1.hr

Category: Novosti F1, Hamilton, Mercedes