sport

Hamilton: Vettel je veći izazov od Rosberga

Lewis Hamilton oduševljen je jer ima većeg izazivača u Sebastianu Vettelu ove godine nego ga je imao ranijih godina dok se borio s Nicom Rosbergom.

Dok su bili momčadski kolege u Mercedesu, Hamilton i Rosberg su se tri godne ekskluzivno borili za naslov svjetskog vozačkog prvaka u Formuli 1. Prve dvije godine je Hamilton bio bolji, ali je lani Rosberg uspio ugrabiti svoj prvi naslov, a onda se naprasno umirovio tjedan dana poslije.

A sada je Ferrarijev vozač, Sebastian Vettel, osvojio prvu utrku sezone i Hamilton ga vidi kao veći izazov od svog bivšeg momčadskog kolege i aktualnog svjetskog prvaka.

“Definitivno, definitivno. Mislim da ove godine gledamo najbolje vozače na vrhu,” odgovorio je Hamilton na pitanje da li je četverostruki svjetski prva teži test i pomalo dao provokantnu insinuaciju da je Rosberg bio na vrhu, ali da nije najbolji vozač.

“Naravno, bilo bi odlično imati Fernanda ovdje isto, ali izgleda da se to neće dogoditi skoro. Barem imamo odličnog vozača u Sebastianu sa svoje četiri titule i nastavlja biti sila i nastavit će s time u nadolazećim godinama. Zaista sam zahvalan što se mogu boriti s njim, s Ferrarijem. Odlično je,” dodao je Britanac.

Svi znamo kakav odnos su imali Hamilton i Rosberg koji je rezultirao sudarima, međusobnim podbadanjima i prijezirnim pogledima.

A to se nastavlja i nakon odlaska Rosberga u mirovinu. Hamilton je čak tijekom predsezonski testiranja izjavio kako uživa s Valtterijem Bottasom više nego s bilo kim drugim jer Finac ne igra “umne igrice”.

Kada je upitan da usporedi svoj odnos s Vettelom i svoj odnos s Rosbergom, Hamilton nije baš htio ulaziti u takve komentare.

“Nisam imao puno utrka protiv Sebastiana, ali uvijek smo imali pošten odnos. Mislim da postoji velika količina poštovanja između nas i siguran sam da će to i dalje rasti.”

Ranije ove godine Hamilton je rekao kako ga je poraz od Rosberga prošle godine učinio još ‘gladnijim’ uspjeha u 2017. Dodao je i kako njegov privatni život ne utječe na njegove vožnje jer se njegova ‘glad’ za četvrtom krunom poduplala.

“Ove zime sam radio točno ono što sam radio svake godine. Imam osjećaj da ljudi sude po onome što vide i, ako pogledate protekle godine, stigao sam na prvu utrku jednako spreman. Bio sam na pole positionu zadnje četiri godine ovdje. Uvijek dolazim spreman, nijedna stvar koju radim mi ne odvlači pažnju i jednako puno sam radio ove godine. Imao sam fantastične borbe proteklih nekoliko godina i prošle godine sam bio jako blizu. Želim opet osvojiti svjetsko prvenstvo više nego ikad prije. Dok mislite da je ta glad splasnula, ona se prokleto poduplala. Spreman sam,” poručio je Hamilton.

Izvor: GP1.hr