sport

Hasegawa: I dalje ćemo biti partneri sa McLarenom

Unatoč teškoj situaciji u kojoj se McLaren našao, Honda će ih dalje opskrbljivati svojim motorima.

Razočaravajuće testiranje u Barceloni pokazalo je veliki nedostatak u performansi i pouzdanosti Hondinih novih V6 turbo hibrid motora.

Zbog tih problema, tim je morao sagledati svoje opcije za budućnost, uključujući i prekid desetogodišnjeg ugovora sa Hondom. Postoje i glasine da je McLaren neformalno kontaktirao Mercedes kao potencijalnog dobavljača, ali obje strane ne žele to komentirati.

Međutim, Yusuke Hasegawa ima jasan stav po pitanju odnosa sa McLarenom.

“Naravno da situacija u kojoj smo se našli nije onakva kakvoj smo se nadali kad smo se vratili u Formulu 1, ali sam sto posto siguran da ćemo i dalje biti partneri sa McLarenom. Vjerujemo u partnerstvo, isto kao i McLaren, te kako bi napredovali moramo zajedno raditi na rješavanju problema. Prioritet nam je zadržati iskrenost i otvorenu komunikaciju i jačanje odnosa između Honde i McLarena.”

Od završetka testiranja do prve utrke u Melbourneu, Honda naporno radi na poboljšanju performansi svog bolida.

“Ne radi se o različitim problemima, kako se čini izvana. Što se tiče performansi, ima još mjesta za napretkom u mapiranju. U isto vrijeme, radit ćemo na tome da izvučemo više snage iz pogonske jedinice,”


dodao je Hasegawa.

Bez obzira na Hondine napore, ako loša pouzdanost i performanse budu i dalje budu prisutne, McLaren Honda partnerstvo će se naći u točki bez povratka. U ovoj fazi, McLaren se vjerojatno nada najboljem, ali očekujući najgore.

Izvor: GP1.hr