sport

Hasegawa: Uspjeli smo napraviti neke izmjene

Šef Hondinog F1 projekta, Yusuke Hasegawa, kaže kako su uspjeli napraviti neke prikladne izmjene usprkos mnogim problemima s motorom tijekom predsezonskih testiranja. Japanac je dodao i kako bi McLaren trebao biti spreman za prvu utrku u Melbourneu ovoga vikenda.

“Bila je ovo izazovna zima za sve u momčadi. Naravno, problemi koje smo imali u Barceloni ograničili su naše vrijeme na stazi i stavljen je dodatni pritisak na naše predsezonske pripreme. Međutim, uspjeli smo skupiti ogromnu količinu korisnih podataka. U polju performansi je bilo mjesta za napredak, pogotovo s mapiranjima kako bi imali bolja vozna svojstva. Daljnjom analizom uspjeli smo napraviti dodatne promjene kako bi bili spremni za Melbourne,” rekao je Hasegawa.

Usprkos optimizmu, pouzdanost pogonske jedinice je i dalje nepoznanica. Dodatne nadogradnje i promjene će i dalje biti potrebne kako bi momčad iz Wokinga došla na razinu performansi koje su očekivali u 2017.

Kako će reagirati napravljene promjene znat će se tek kada sezona krene, ali Hasegawa je uvjeren da su na pravom putu što se tiče razvoja, a promjene će postati vidljive kako godina bude prolazila.

“Znamo da idemo u pravom smjeru i nastavit ćemo s pokušajima da povećamo kompetitivnost kroz sezonu.”

Jedno je sigurno, Australija neće nimalo pomoći Japancima jer je Albert Park uvijek bila zahtjevna staza za sve dijelove bolida pa čak i za vozača.

Stoga će pouzdanost biti ključ za McLaren ovoga vikenda. Bio bi veliki korak naprijed za McLaren kada bi Hondin motor izdržao i pritom donio maksimalnu moguću snagu. Obje strane bi to odmah potpisale.

“VN Australije je naporna utrka za vozače, bolid i pogonsku jedinicu. Naš prioritet ovoga vikenda bit će izvući što više snage iz motora, a pritom održati pouzdanost. Neće biti lak vikend, ali usprkos izazovima, volimo doći u Melbourne. Navijači su odlični, i uvijek imamo fantastičnu podršku. Nadamo se da ćemo im moći zahvaliti našim naporima na stazi,” dodao je Hasegawa.

Izvor: GP1.hr