sport

Helmut: Nema momčadskih odredbi u Red Bullu

Helmut Marko, u razgovoru za Motorsport-Magazin, izjavio je da u Red Bullu neće biti momčadskih odredbi u slučaju da se Daniel Ricciardo i Max Verstappen budu borili za titulu svjetskog prvaka.

Verstappen i Ricciardo ove sezone imaju velika očekivanja od Red Bulla i vjeruju da im promjena tehničkih pravila može donjeti određenu prednost nad Mercedesom. Međutim, dolaskom Valtterija Bottasa u Mercedes, u Red Bullu smatraju da će Lewis Hamilton imati veliku prednost i dominaciju nad svojim momčadskim kolegom. Usprkos tome, Marko je rekao da neće biti momčadskih odredbi između Ricciarda i Verstappena ni u slučaju da Hamilton nema nikakvu prijetnju od strane momčadskog kolege.

”Definitivno postoji rizik da će se to dogoditi, ali to ne mijenja našu filozofiju i entuzijazam za utrkivanje. Neće biti nikakvih momčadskih odredbi u Red Bullu. Mi smo uvijek za čisto utrkivanje,” rekao je Helmut.

Marko je isto tako dodao da bi više volio vidjeti Pascala Wehrleina nego Bottasa u Mercedesu. Tvrdi da bi to bilo uzbudljivije i zabavnije za gledatelje.

”Apsolutno bi bilo drukčije u Red Bullu. Mi bi pružili priliku junioru. Bez rizika nema zabave,” izjavio je Marko.

Izvor: GP1.hr