sport

Hill: Mercedes mora biti oprezan da ne izgube Hamiltona

Damon Hill upozorava Mercedes da moraju biti oprezni kako ne bi izgubili svog prvog vozača, Lewisa Hamiltona. Hill misli kako su situacije sukoba s Nicom Rosbergom u 2016., mogle navesti Britanca da ode iz Mercedesa.

Rosberg je prošle godine uspio u zadnjoj utrci oteti naslov Lewisu u šokantnoj utrci na VN Abu Dhabija. Iako nije osvojio naslov svjetskog prvaka prošle sezone, Hamilton je pomogao svojoj momčadi da osigura treći naslov prvaka u konstruktorskom poretku.

”Lewis je u emocionalnom smislu zvijer. Postoji mogućnost da dođe do nekih situacija gdje bi on rekao da ne želi više ovako raditi i da odlazi. Samo određeni vozači imaju takve povlastice kao on. Ako Mercedes ne bude oprezan, mogli bi ga izgubiti,” rekao je Hill u razgovoru za The Guardian.

Podsjetimo, prošle godine tenzije između Hamiltona i Rosberga krenule su na VN Španjolske, kada se Mercedesov dvojac sudario u prvom krugu. Par mjeseci nakon toga uslijedila je VN Austrije gdje je Britanac u posljednjem krugu prestigao Rosberga. Kao i u Španjolskoj, došlo je do dodira ali ovaj puta samo je Rosberg izvukao deblji kraj i teško oštetio prednje krilo.

Nakon osvajanja svog prvog naslova Rosberg se umirovio, a na njegovo mjesto je došao Valtteri Bottas iz Williamsa. Hamilton je nedavno izjavio kako nikada nije imao bolji odnos s momčadskim kolegom kao što ima sada s Fincem. Međutim, koliko će to potrajati i hoće li doći do tenzija kao s Rosbergom, tek ćemo vidjeti. Hill tvrdi da je uvjeren ako odnos između ova dva vozača postane kompliciran, Hamilton bi jednostavno mogao napustiti Mercedes.

”Lewis je u vrlo snažnoj poziciji. Mercedes mora odlučiti žele li mu omogućiti da radi na svoj način ili ne. U slučaju ako ga budu ograničavali, mislim da bi Hamilton mogao potražiti novu momčad,” izjavio je Damon.

Izvor: GP1.hr