sport

Hoće li Alonso zamijeniti Rosberga u Mercedesu?

Odluka novog svjetskog prvaka Nice Rosberga o odlasku u mirovinu, šokirala je svijet Formule 1. Samo pet dana nakon osvajanja svog prvog naslova, Rosberg je odlučio okončati svoju karijeru. To je otvorilo jedno od najpoželjnijih vozačkih mjesta trenutno.

Nijemac je produžio svoj ugovor s Mercedesom za iduće dvije sezone u srpnju ove godine, ali je svojom odlukom iznenadio njemačku momčad. Kandidat koji se najviše spominje je dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso koji ima važeći ugovor s McLaren Hondom do kraja 2017. godine.

Mercedesov šef Toto Wolff u razgovoru za El Mundo u svibnju ove godine, izjavio je da je prioritet produžiti Rosbergu ugovor. Međutim, priznao je da ako Nijemac odluči otići svakako će razgovarati s Alonsom.

”Fernando je sigurno jedan od najboljih vozača u povijesti, ali naš prioritet za sada je Nico. Ako Rosberg odluči ne produžiti svoj ugovor, razmotrit ćemo i druge opcije, kao i Fernanda. Alonsove godine nisu problem, njegova brzina i motivacija još uvijek su na visokom nivou,” izjavio je Wolff.

Wolff je isto tako otkrio da je Mercedes već pregovarao sa Španjolcem prije dvije godine, ali Alonso se odlučio za McLaren Hondu. McLaren je prije četiri godine već izgubio Lewisa Hamiltona koji je odlučio potpisati za Mercedes, pretpostavka je da se McLaren neće još jednom tako lako odreći jednog od najboljih vozača na gridu trenutno.

Drugi vozač koji se najviše ističe kao nasljednik Rosberga rezervni je vozač Mercedesa, Pascal Wherlein. Mladi 22-godišnji Nijemac svoju prvu sezonu vozio je za momčad Manora, a odlazak njegovog sunardonjaka mogao bi mu pružiti priliku života.

Izvor: GP1.hr