Vijesti

Honda Civic Tourer od sada i u Hrvatskoj

Nova Honda Civic Tourer stigla je i na hrvatsko tržište, koje je od sada bogatije za automobil s najvećim prtljažnikom u kategoriji.

S volumenom prtljažnog prostora od 624 + 117 l ispod podnice do 1.668 l sa spuštenim sjedalima, Honda Civic Tourer je na vrhu kategorije karavana niže srednje klase, koja je prema prodajnim rezultatima stabilna, s tendenciom rasta u slijedećih nekoliko godina, nauštrb većih karavana. No, to nije jedini rekord. Naime, usporedimo li ovaj model s karavnima iste kategorije, s usporedivim motorom, Honda Civic Tourer s 1,6-litrenim turbo diesel motorom ima najmanju emisiju CO2 (99 g/km).

Uz brojne aktivne i pasivne sigurnosne elemente koji su ovoj Hondi donjeli maksimalnih 5 zvjezdica na EuroNCAP testiranju, Civic Tourer u boljim paketima serijske opreme ima i aktivan ovjes, koji je moguće podesiti u tri nivoa tvrdoće (Comfort, Normal, Dynamic), čime se dodatno izdiže od konkurencije.

Početna cijena je 172.000 kn za benzinski, odnosno 179.000 kn za disel model, a osnovni paket opreme sadrži, automatski klima uređaj, tempomat, LED dnevna svjetla i još puno toga što mnogi drugi proizvođači nude tek u višim nivoima opremljenosti.