sport

Honda: Kvjatovo postolje je najbolja nagrada za nas

Nakon VN Njemačke, Honda je prokomentirala iznenađujuće treće mjesto za Toro Rossovog vozača Daniila Kvjata. Kako kažu, ostvareni rezultat je pokazatelj pravog entuzijazma i želje momčadi da ostvari uspjehe vozeći s Hondinim motorima.

Podsjetimo, prošle godine je bila prva sezona Toro Rossa s Hondinim pogonskim jedinicama. Kako bi Red Bull procijenio je li Honda idealan partner za njih u 2019., dogovorio je sa sestrinskom momčadi probno korištenje pogonskih jedinica godinu prije. Gledajući učinak do sada, partnerstvo pokazuje potencijala nakon dvije pobjede Maxa Verstappena i postolja za Daniila Kvjata. Hondin izvršni direktor Masashi Yamamoto je rekao kako je Toro Rosso tim rezultatom napravio veliko postignuće za sebe i Hondu.

“Rezultat je velika stvar za nas jer smo puno radili prošle godine i prošli kroz puno muka. Zajedno s Toro Rossom, napravili smo velik napor da se poboljšamo.”

Ovo je bio tek drugi put u relativno kratkoj povijesti Toro Rossa da je momčad završila na postolju. Prvi put je, naravno, bila legendarna pobjeda Sebastiana Vettela u Monzi 2008. Yamamoto kaže da je još od prošle godine u intenzivnim razgovorima sa šefom momčadi Franzom Tostom o strategiji i nastupima ove sezone.

“Proveo sam neko vrijeme pričajući s Franzom Tostom o ovoj godini jer sam od sredine prošle sezone znao da ćemo surađivati s Red Bullom.”

“Raspravljali smo o mnogim stvarima koje možemo isprobati s Toro Rossom pripremajući se za ovu godinu. Želimo im zahvaliti na ostvarenom doprinosu i drago mi je da smo bili na postolju s njima.”

Govoreći o značaju postignutih rezultata za Hondino ime i ugled, Yamamoto priznaje kako je još značajnija bila Verstappenova pobjeda ranije ove sezone u Austriji.

“Pobjeda je puno značila za Hondu i nakon nje smo uspjeli bolje posložiti pogonsku jedinicu. Inženjeri su bili motivirani pobjedom te ih je događaj jako ohrabrio,” zaključuje Yamamoto

Izvor: GP1.hr