sport

Horner: Mercedes je glavni favorit

Šef Red Bulla, Christian Horner, misli kako je Mercedes glavni favorit za osvajanje naslova svjetskog prvaka u 2017. Britanac vjeruje da će njemačka momčad prenijeti dio svoje dominantne forme iz protekle tri godine u nadolazeću sezonu. Međutim, nada se da će njegova momčad biti u prilici boriti se za naslov.

Mercedesov vozač, Lewis Hamilton, rekao je tijekom drugog tjedna predsezonskog testiranja u Barceloni da Mercedes ima nekoliko problema od kojih je jedan podešavanje i ponašanje bolida na stazi. Hamilton je rekao da misli kako je Ferrari, svojom odličnom formom koju su pokazali na testiranju, prerastao u glavnog favorita za 2017. Horner tvrdi da je Ferrari stvarno napredovao, ali nije toliko siguran u Ferrarijev potencijal i da talijanska momčad može održati takav kontinuitet kroz cijelu sezonu.

”Lewis bi rekao i da je Sauber glavni favorit. To su psihološke igre. On samo pokušava prebaciti pritisak na ostale momčadi. Ali zapravo mislim da je on glavni favorit ove sezone. On je očiti broj jedan u Mercedesu trenutno. Po mom mišljenju on je ove sezone najveća opasnost.”

”Mercedes je pobijedio više od 50 utrka u protekle tri godine. Mi smo pobijedili u pet, a Ferrari u tri. Bilo bi sjajno kada bi se borili kotač uz kotač, i kada bi svaka utrka bila neizvjesna do samoga kraja,” rekao je šef Red Bulla.

Horner se nada da je njegova momčad napravila dobru platformu za ovu sezonu kako bi se mogli razvijati u pravom smjeru kroz cijelu sezonu.

”Mercedes je apsolutni favorit. Ferrari se čini da su napravili solidan bolid, a mislim da smo i mi. Imamo odličnu ekipu koja se može intenzivno razvijati tijekom sezone,” dodao je Horner.

Izvor: GP1.hr