sport

Horner: Moramo pobjeđivati od Španjolske nadalje

Christian Horner, izvor: Red Bull Racing media

Christian Horner vjeruje da Red Bull mora početi europski dio sezone pobjeđujući Mercedes u Španjolskoj ako žele smanjiti zaostatak za vodećima u poretku. Sebastian Vettel i Daniel Ricciardo imaju 33 i 24 boda, puno manje od Nice Rosberga i Lewisa Hamiltona sa 79 i 75. Mercedes je pobijedio na sve četiri utrke ove sezone, a iako je Red Bull dokazao da može biti drugi najbrži, Horner želi još više u Barceloni.

“U Španjolskoj ih moramo izazvati te ih na kraju pobijediti ako želimo osvojiti prvenstvo. Dat ćemo sve od sebe. Vjerujem da se možemo boriti s njima”, rekao je Horner za Sky Sports F1.

Mercedesova prednost u odnosu na Red Bull i Renault bila je očita na pravcima u Bahreinu i Kini, a to se odrazilo i na rezultate tih utrka. Horner zna koja su ograničenja Red Bullovog bolida ali je optimističan oko napretka svoje momčadi u Španjolskoj.

“Bili smo 22 km/h sporiji na jedan kilometar dugom pravcu u Kini, a to je značilo skoro 100 metara zaostatka na ravnini. Znamo gdje moramo rješavati svoje probleme i nadamo se da ćemo u Barceloni postići napredak po tom pitanju.”

Izvor: GP1.hr